PeelPijn (2019)

Het leven is hard voor Cato en Hannes. In een oude vervallen boerderij, diep verscholen in de Peel, bouwen ze samen een toekomst op. De armoede kleeft aan hen. De stille Hannes maakt lange dagen op de turfvelden, Cato heeft haar groentetuin en zorgt voor haar zieke moeder. Als Cato een zigeunervrouw ontmoet waarschuwt zij haar voor ‘water, vuur en zielenpijn.’ Het leven van Cato en haar gezin krijgt sindsdien een dramatische lading. Jaren later, het is de zomer van 1944, is de oorlog in het gezin van Cato en Hannes binnengedrongen. Hun zoon Driek moet onderduiken en Cato regelt voor hun dochter Marta een baantje als dienstmeisje bij de burgemeester in het dorp. De nazi’s zitten steeds meer in het nauw en hebben de burgemeester in het vizier.

Peelpijn is een intiem portret van een arm jong gezin uit het begin van de vorige eeuw. Het verhaal is deels gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in de familie van de auteur.

Peelpijn is in december 2019 verschenen en kost 19,95 euro. Er is ook een ebook beschikbaar voor 9,95 euro.

Peelpijn heeft de publieksprijs gewonnen van The Indie Awards 2020. Dé literaire prijs voor schrijvers die in eigen beheer uitgeven.

Wil je dit boek lezen? De papieren versie is uitverkocht. Maar het ebook kun je wel bestellen via de webshop.